Voňavý jehněčí kebab
29. 8. 2011
Jak dlouho?
- Doba přípravy: 20 minut
- + marinování, grilování 7-10 minut
Počet porcí
- 6
Ingredience
- 6 jehněčích steaků, nakrájených na kousky
- 4 stroužky česneku, prolisované
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce mletého koriandru
- 2 lžičky kmínu
- ½ lžičky papriky
- 2 lžíce sekané petrželky
- 3 lžíce citronové šťávy
- mořská sůl
Příprava jídla
Důkladně promixujte suroviny na marinádu, směsí potřete maso a pak ho napíchejte na 12 špejlí. Vložte do misky nebo pekáčku, zakryjte a nechte v chladu aspoň 3 hodiny odpočívat. Marinovaný kebab osolte a grilujte ze všech stran 7–10 minut tak, aby maso zůstalo uprostřed ještě světle růžové.Chcete veřeřet jako v Maroku? Připravte ke kebabu kuskus s cizrnou, pomerančovo-ředkvičkový salát, salát z červené řepy. Úspěch máte předem zaručen!
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář